Hasznos kiegészítők inzulinrezisztencia esetén

Az inzulinrezisztencia esetén az életmódváltás és az egészséges étrend mellett néhány kiegészítő is segíthet a vércukorszint szabályozásában és az anyagcsere támogatásában.

Inzulinrezisztencia

Egy jól felépített táplálékkiegészítő rutin mindig két lépcsőből áll. Első körben mindig az alap vitaminokat és kiegészítőket vesszük alapul, amik elengedhetetlenek a mindennapi jólétünkhöz, ahhoz hogy jól érezzük magunkat, energikusak legyünk, jól aludjunk.

Második körben pedig azokról a kiegészítőkről van szó amiket konkért problémára fogyasztunk általában kúraszerűen bizonyos céllal.

Néhány kiegészítőről már olvashattál, itt az oldalon.

Sok hasznos kiegészítő van még amik támogathatják az egészségedet és az inzulinrezsiztencia állapotát így nézzünk még néhányat.

Berberine

Egy növényi kivonat amelyet a hagyományos ájurvédikus gyógyításban már régóta alkalmaznak. Napjainkban pedig már a modern orvoslásban is egyre elterjedtebben alkalmazzák és egyre több kutatás erősíti meg a pozitív tulajdonságait, többek között a vércukorszint csökkentő hatását is, így az inzulinrezisztencia kezelésében is jó eredményeket érhetünk el vele. Emellett pedig támogatja a májat és a bélrendszert is ezáltal az immunrendszerre is jó hatással van. Nagyon jó antioxidáns is, csökkenti a gyulladásokat, támogatja az szervezet egészséges koleszterinszintjét és hozzájárul az ideális testúly eléréséhez is.

Alfa-liponsav

Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és támogathatja az inzulinérzékenységet. A legerősebb antioxidánsnak tartják jelenleg, mert a sejtmembránon is képes áthatolni. Nemcsak javítja a sejtek inzulinérzékenységét, de támogatja a fogyást is a megfelelő étrend mellett.  Számos kutatás számolt be sejtmegújító hatásáról is, amelyben támogatja az agy, a máj és a szem egészségét is. Segíti a sejtek energiatermelését is omega-3 zsírsavval szedve pedig a metabolikus szindróma leküzdésében is jó eredmények érhetőek el.

Rostkomplexek

A megfelelő rostfogyasztás elengedhetetlen a megfelelő testúly és egészséges bélrendszer fentartásához. A rostok segítenek szabályoznia a szevezet vércukorszintjét is. A megfelelő mennyiségű rostbevitel azonban rohanó napjainkban nem mindig egyszerű, ilyenkor nagyon jó választás egy komplex roskészítmény. Itt nagyon fontos azonban, hogy a saját egészségi állapotodnak megfelelőt válassz, hiszen van aminek összetevői között szerepelhetnek olyan anyagok amik a te bélrendszeredet irritálhatják. 

Almaecet

Hatását már régóta ismerjük. Az alma erjedésekor keletkező ecet igen alacsony savtartalmú, emellett pedig magas rosttartalmú. Számos jótékony hatással bír, nemcsak a vércukorszint szabályozásában van támogatásunkra, de segíti az emésztést is, jó hatással van a szív és érrendszerre, koleszterinszintre is, sőt egyes tanulmányok szerint még a testsúlyszabályzásban is segítségünkre lehet. Célszerű a minél természtesebb verziókat választani, hiszen ma már gyakran gumicukor formában is találkozhatunk vele, ahol nem árt megnézni az összetevők listáját, hiszen elég magas lehet 1-1 ilyen kiegészítő cukortartalma.

Inzulinrezisztencia kezelésében nagyon sok kiegészítő közül lehet választani, de nagyon fontos, hogy mindig a saját igényeidnek megfelelően szedd a táplálékkiegészítőket és vitaminokat. Ha bizonytalan vagy célszerű mindig szakemberrel egyeztetned.

Amennyiben célzott segítségre van szükséged pedig válaszd a Sejtmentő programot, amiben közösen megtervezzük a számodra megfelelő táplálékkiegészítő rutint.